Veelgestelde vragen over OptiFibre®:

Wie mag OptiFibre® gebruiken?

Ik volg een speciaal dieet of ik ben in behandeling voor constipatie

OptiFibre® is een voedingssupplement met vezels uit zaden van de guarplant. Het wordt geïntegreerd in een evenwichtig voedingspatroon dat rijk moet zijn aan vezels. Vezels zitten in volkorengranen (volkorenrijst, volkorengranen), maar ook in fruit en groenten. Optifibre® kan een volwaardige en evenwichtige voeding nooit vervangen.

Het gaat om een concentraat van voedingsvezels, en kan gecombineerd worden in geval van een behandeling die constipatie als bijwerking heeft of als aanvulling bij conventionele geneesmiddelen bij constipatie.

Te gebruiken onder medisch toezicht. Vraag advies aan uw apotheker.

Optifibre® bevat 10 kcal per 5 g.

Optifibre® bevat minstens 10 mg natrium per 5 g en kan dus passen in een zoutarm dieet.

Mag OptiFibre® gebruikt worden door iemand met diabetes?

OptiFibre® bestaat voor 100% uit gedeeltelijk gehydroliseerde guargomvezels. Het is aangewezen om de glycemie bij een patiënt met diabetes op de gebruikelijke manier te controleren.

Ik ben zwanger

Dankzij de natuurlijke vezels en volgens het advies van het CRAT* kan OptiFibre® gebruikt worden door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

OptiFibre® is smaak- en geurloos en veroorzaakt geen textuurveranderingen. Het kan dus discreet geïntegreerd worden in de voeding voor een gemakkelijke inname.

*Volgens het advies van het CRAT – Centre de Référence sur les agents tératogènes, “Gomme Guar”, www.lecrat.org, bijgewerkt op 17 februari 2016.

Ik geef borstvoeding

Net zoals alle voedingsvezels wordt ook Optifibre® niet opgenomen in het organisme en dus ook niet in de moedermelk.

Het mag dus gebruikt worden tijdens de borstvoeding.

Ik ben gluten-intolerant of ik heb een allergie

Optifibre® poeder bestaat voor 100% uit gedeeltelijk gehydroliseerde guargomvezels. Het is geschikt voor personen met voedselintoleranties. Vraag advies aan uw apotheker.

Mogen kinderen OptiFibre® gebruiken?

OptiFibre® kan geïntegreerd worden in de voeding van volwassenen en van kinderen ouder dan 3. Het kan ook gebruikt worden door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven*.

OptiFibre® is smaak- en geurloos en veroorzaakt geen textuurveranderingen. Het kan dus discreet geïntegreerd worden in de voeding voor een gemakkelijk gebruik. Ideaal voor kinderen die gevoelig zijn voor smaken en geuren.

*Volgens het advies van het CRAT – Centre de Référence sur les agents tératogènes, “Gomme Guar”, www.lecrat.org, bijgewerkt op 17 februari 2016.
 

Waarom mag OptiFibre® niet aan kinderen onder de 3 jaar gegeven worden?

Optifibre® wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 3 jaar.  Nestlé is inderdaad waakzaam met betrekking tot de productienormen en -beperkingen voor producten die bestemd zijn voor baby's/kinderen jonger dan 3 jaar. Uit voorzorg wordt dit product dus afgeraden voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Mogen dieren OptiFibre® gebruiken?

OptiFibre® is een voedingssupplement voor volwassenen en kinderen ouder dan 3 jaar. Het product is dus bedoeld voor mensen en niet voor dieren. Enkel een dierenarts of een professionele dierenverzorger kan u informeren en een antwoord geven met betrekking tot een eventueel vezelsupplement voor dieren.

Mag men Optifibre® gebruiken in geval van: een fecaloom / divertikels / een verhoogde bloeddruk / sondevoeding?

Het gebruik van OptiFibre in combinatie met een behandeling of reeds gediagnosticeerde pathologie kan enkel na medisch advies.

Kan OptiFibre® gekwalificeerd worden als halal?

Voor dit product bestaat geen halalcertificaat.

Vraag om de dagelijkse portie te verhogen

Houdt u aan de dagelijks aanbevolen portie: 5 tot 25 g OptiFibre® per dag. Bouw de dagelijkse hoeveelheid geleidelijk op

Veel vragen over:

Het gebruik van OptiFibre in combinatie met een behandeling of reeds gediagnosticeerde pathologie kan enkel na medisch advies.

Vanaf welke leeftijd mag men overgaan naar een posologie voor volwassenen?

18 jaar.

Meer informatie?

Nestlé Health Science Nederland
Hoevestein 36-G
4903 SC Oosterhout
  Tel: + 31(0)20 569 9588
  nhs@nl.nestle.com

 

Nestlé Health Science België
Birminghamstraat 221
1070 Brussel
  Tel: +32 (0) 2529 5525
  nhs@be.nestle.com