Velouté van butternut met pompoenzaden

Gerecht

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Aantal porties: 4

Bereidingstijd: 35 min

Ingrediënten:

  • 1 butternutpompoen (1,5 kg)
  • 1 bouillonblokje KUB Gevogelte MAGGI
  • 1 liter halfvolle melk UHT
  • 50 g amandelschilfers
  • 2 eetlepels pompoenzaden
  • 1 teentje look
  • 1 grote ui
  • 4 dosissen OPTIFIBRE®

Instructies:

  1. Schil de butternut, verwijder de zaden en snijd de pompoen in stukjes. Bak de butternut op een zacht vuurtje in een grote pan met deksel samen met het fijn gesneden teentje look, de versnipperde ui, de melk en de gevogeltebouillon.
  2. Mix alles fijn en bestrooi met geroosterde zonnebloemzaden en amandelschilfers.


Culinaire tip:

Dit recept kunt u ook maken met pompoen.

Goed om tew eten:

In geval van een droge, harde stoelgang raadt de World Gastroenterology Organization (WGO) de inname van30 g vezels per dag aan voor een volwassene. Dit recept bevat een totaal van 11,9 g voedingsvezels per portie, goed voor 40% van de aanbevolen dagelijkse vezelopname.

OptiFibre kan heel gemakkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse routine, omdat het een neutrale smaak heeft. Het kan zo goed als overal onder gemengd worden: warme of koude vloeistoffen en bereidingen en het verandert niets aan de uiteindelijke bereiding. Het lost snel en gemakkelijk op!