
Kipspiesjes met amandelen en een compote van venkel

Gerecht

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Aantal porties: 4

Bereidingstijd: 55 min
Ingrediënten:
- 3 kipfilets
- 1 bouillonblokje KUB Gevogelte MAGGI
- 4 venkelknollen
- 1 teentje look
- 1 ui
- 1 doosje tomatenpuree
- 2 eetlepels amandelschilfers
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel curry
- 1 eetlepel honing
- 400 g tomatenblokjes
- 4 dosissen OPTIFIBRE®
Instructies:
- Snijd de venkelknollen, de ui en de knoflook fijn en bak ze in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de gevogeltebouillon en 500 ml water toe en laat minstens 30 minuten sudderen Voeg de honing toe en meng.
- Snijd de kip in blokjes en prik deze op 4 spiesjes. Rooster de amandelen en zet ze opzij. Bak de spiesjes in een pan met de resterende olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi ze met curry en laat ze gedurende ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje verder garen. Bestrooi met geroosterde amandelen en serveer met de compote.
Culinaire tip:
Voeg wat Provençaalse kruiden toe aan het recept voor de compote van venkel.
Goed om tew eten:
In geval van een droge, harde stoelgang raadt de World Gastroenterology Organization (WGO) de inname van30 g vezels per dag aan voor een volwassene. Dit recept bevat een totaal van 11,9 g voedingsvezels per portie, goed voor 40% van de aanbevolen dagelijkse vezelopname.
OptiFibre kan heel gemakkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse routine, omdat het een neutrale smaak heeft. Het kan zo goed als overal onder gemengd worden: warme of koude vloeistoffen en bereidingen en het verandert niets aan de uiteindelijke bereiding. Het lost snel en gemakkelijk op!